Deze datingapp koppelt je aan iemand op basis van je boekenkast

boekenkast

Heb je een liefde voor lezen én ben je op zoek naar een leuke date? Let dan even op. Want misschien is het bij jou wel eens voorgekomen dat je een leuke date had, maar dat de ander een compleet andere smaak in boeken had. En dat kan natuurlijk een groot minpunt zijn. Ben jij iemand die eerst iemands boekenkast checkt om te zien wat voor interesses de ander heeft? Let dan even op.

Uitgeverij Bruna lanceerde namelijk de app Bookiewookie, voor singles die op zoek zijn naar een andere boekliefhebbers.

Boekenkast

Als jij meteen aangetrokken wordt naar een boekenkast bij iemand thuis, dan is deze app echt op jouw lijf geschreven. Mits je natuurlijk op zoek bent naar een date. Want als je zelf van lezen houdt, dan kan het echt een verademing zijn om iemand anders te ontmoeten met dezelfde interesses. Je zit tenslotte nooit meer zonder een gespreksonderwerp omdat jullie samen alle boeken die jullie hebben gelezen uitgebreid kunnen bespreken. En dat natuurlijk het liefst onder het genot van een glaasje wijn, het liefst voor de open haard, met een nieuw boek in de aanslag.

Dat betekent ook dat je het nooit meer saaie gesprekken over het weer hoeft te hebben, je kunt vrijwel direct diepgang in jullie gesprekken brengen. En dat maakt de date uiteraard toch een stuk interessanter. Tenslotte hoef je niet lang na te denken over wat jullie gaan doen tijdens de vervolgdate, want als jullie beiden geen zin hebben in wéér een wandeling (je moet wát, tijdens de lockdown), kunnen jullie gewoon een mooi plekje uitzoeken om daar samen een boek te lezen. Klinkt perfect, toch?

Zo werkt het

Benieuwd hoe dit dan precies in zijn werking gaat? Je sluit een abonnement af – dat begint bij 15 euro per maand en kan ook weer direct stopgezet worden. Vervolgens vul je je profiel aan: kies een goeie foto van jezelf, en geef aan wat jouw favoriete boek aller tijden is, welk boek je voor het laatst gelezen hebt én wat je guilty pleasures zijn. Op basis van deze informatie, word je aan een ander persoon bij jou in de buurt gematched. Het handige hieraan is dat je niet lang hoeft na te denken over een openingszin.