De 10 populairste celebrities op Facebook: Rihanna stoot Eminem en Gaga van de troon

Elke maand brengt Mashable precies in kaart welke celebrities op dit moment de meeste fans op Facebook hebben. Een interessante lijst om in de gaten te houden, zeker als je deze vergelijkt met het aantal Twitter followers dat deze celebrities hebben. Zo is het hebben van de meeste Twitter followers (Gaga, met 30 miljoen) nog geen garantie voor een Facebook succes. Lady Gaga moet het in de Facebook lijst namelijk doen met 53,2 miljoen fans wat haar op een vierde plek achter Rihanna, Eminem en Shakira plaatst.

Lady Gaga was lange tijd ook op Facebook de meest populaire Facebook celeb, tot ze in Juli werd ingehaald door Rihanna en Eminem. De rapper was gedurende de hele zomer de populairste artiest van Facebook, tot de site deze maand een groot aantal fake likes opschoonde en het gat met de brunette steeds kleiner werd. Zij voert deze maand voor het eerst de Facebook hitlijsten aan.

Opmerkelijker is misschien wel de populariteit van andere artiesten in de lijst: Michael Jackson als enige niet levende artiest op nummer 5, Christiano Ronaldo als enige sporter op nummer 6. Katy Perry, Justin Bieber, Linkin Park en Akon moeten het met een verdienstelijke 7e, 8e, 9e en 10e plek doen.