De 6 beste apps voor het WK voetbal 2014

Nog één nachtje slapen en dan barst het WK voetbal in Brazilië los. Met de openingswedstrijd Brazilië – Kroatië belooft het donderdag meteen een mooie avond te worden, en natuurlijk mag het Nederlands elftal op vrijdagavond al gelijk aan de bak tegen Spanje. Hoog tijd dus om jezelf een beetje mentaal voor te bereiden op dit grootste sport event, en de volgende 5 apps op je mobiel te installeren:

NOS FIFA WK 2014 App

nos-wk-voetbal-2014-app

De NOS lanceerde dit jaar in samenwerking met de FIFA een aparte app speciaal voor het WK. In de app vindt je niet alleen het complete speelschema van het toernooi, maar kijk je ook video highlights uit de diverse wedstrijden terug. Zo kun je tijdens de wedstrijden bijvoorbeeld een doelpunt direct terugkijken vanuit verschillende camera perspectieven. Ook fungeert de app als second screen en worden realtime statistieken zoals balbezit en doelpogingen getoond tijdens elke wedstrijd. De app is gratis te downloaden voor iPad, iPhone/iPod en Android gebruikers.

OnsOranje WK App

onsoranje-wk-app

Een goed alternatief voor de NOS WK App is de Ons Oranje WK App, die eveneens een compleet speelschema biedt, maar ook het laatste Oranje nieuws en zelfs reisinformatie voor Nederlanders die een wedstrijd in Brazilië gaan bezoeken. Gratis voor iOS en Android.

FIFA World Cup 2014

FIFA-world-cup-app

Voor de neutrale kijker die niet zit te wachten op alle Oranje gekte is de gratis app van de FIFA zelf een uitkomst (voor iOS en Android). Uiteraard met het complete wedstrijdschema, een alarm wanneer een wedstrijd die je graag wilt zien begint, en het laatste (algemene) WK nieuws. Ook leuk is dat de FIFA app een aantal interactieve functionaliteiten biedt: Zo kun je elke wedstrijd meestemmen op de Man of the Match, en zijn er diverse spellen waarin je kans maakt om de wedstrijdbal uit een van de 64 WK wedstrijden te winnen.

AD WK Wekker

AD-WK-wekker

Vroege vogels die de komende maand graag met voetbalnieuws gewekt willen worden installeren de AD WK Wekker (iOS & Android): Een app die je elke ochtend wakker maakt met het laatste WK nieuws. Leuk concept, omdat zo elke ochtend een automatisch momentje gecreëerd wordt waarop gebruikers de app automatisch even zullen openen. Je stelt simpelweg je gewenste wektijd in en het laatste WK journaal staat ’s ochtends direct voor je klaar. Als alarmgeluid kun je onder meer kiezen voor juichende supporters, het Wilhelmus of een fluitje van de scheidsrechter.

Poollie

Screen Shot 2014-06-10 at 15.10.14 De handigste app om met je vrienden of collega’s een WK pooltje te starten is volgens de bloggers van iPhoneClub.nl de app Poollie. De app is geheel in het Nederlands verkrijgbaar en is gratis voor zowel iOS als Android gebruikers. Het complete speelschema staat al voor je klaar, je hoeft alleen nog maar jouw voorspelling van het wedstrijdverloop in te vullen.

Philips Ambilight TV App

philips-ambilight-wk-app Wie over een Philips Ambilight TV beschikt hoeft geen nieuwe aan te schaffen om toch zijn vrienden en buren te imponeren dit WK: Met de Philips Ambilight TV app kun je de achtergrondkleur van je televisie namelijk instellen op het land dat op dat moment speelt. Oranje dus, in het geval van het Nederlands elftal. Zo is je hele huiskamer meteen in de juiste sfeer gehuld. Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.