De 7 om 7: Wat doet Snapchat met jouw foto’s en video’s?

Online sarcasme

De eerste werkdag van de week zit er alweer op. We hebben, zoals elke werkdag, de zeven meest interessante artikelen van vandaag voor je verzameld.

Vandaag onder meer over de ophef die is ontstaan rond de nieuwe privacyvoorwaarden van Snapchat. Verder krijgen we een slim energienetwerk en zouden basisschoolleerlingen -naast een strikdiploma- ook een internetdiploma moeten halen.

Van Netflix tot NLziet: het nieuwe tv-kijken is echt begonnen

Netflix is inmiddels ruim een jaar in Nederland en vandaag lanceerde KPN hun dienst Play. Inmiddels zijn er heel veel online tv-diensten beschikbaar.
Lees verder op RTL Z
Next

Deze man wil dat we ons vervoeren in oproepbare pods

De Italiaan Tommaso Gecchelin is de bedenker van Next, zelfrijdende "pods", die kunnen worden gekoppeld en die zowel als taxi als bus kunnen fungeren.
Lees verder op Wired
Snapchat

Ophef over nieuwe privacyvoorwaarden Snapchat-onterecht

Dit weekend ontstond ophef over de nieuwe privacyvoorwaarden van Snapchat. De dienst zou foto's en video's van gebruikers daardoor mogen hergebruiken.
Lees verder op Wired UK

Nederlandse energie bedrijven werken samen aan slim energienetwerk

Door met elkaar te gaan samenwerken willen de energiebedrijven de vraag en aanbod van energie beter op elkaar afstemmen via een 'smart energy grid'.
Lees verder op Numrush

Advies: voer internetdiploma in voor basisschoolleerlingen

Het advies komt van de Cyber Security Raad. Kinderen zouden moeten leren over de morele grenzen en risico's op het internet.
Lees verder op Numrush
Jawbone vs Fitbit

Nieuwe rechtszaak Jawbone tegen Fitbit

Jawbone heeft een rechtszaak tegen Fitbit aangespannen, vanwege de rechtszaak dit Fitbit in september tegen Jawbone aanspande.
Lees verder op Techcrunch
Mensen op zebrapad

Dit gaat er mis als een computer bepaalt of je een lening krijgt

Op basis van data eerlijkere beslissingen te kunnen nemen. Princetononderzoeker Solon Barocas is het daar niet mee eens.
Lees verder op De Correspondent