De 7 om 7: De NBA lanceert een systeem dat automatisch wedstrijden samenvat

Algoritmes hebben invloed op elk vakgebied, zo ook op de journalistiek. Dit lijstje van zeven artikelen kunnen we over een paar jaar waarschijnlijk automatisch laten genereren. In de VS gebruikt persbureau AP nu al systemen die zelf berichten genereren op basis van sportuitslagen of jaarverslagen van bedrijven. En ze zijn daar beter in dan journalisten, omdat een computer in een miliseconden elk feit in een context kan plaatsen. (Hoe vaak scoorde hij dit seizoen in vergelijking met eerdere seizoenen? Doet dit bedrijf het veel beter dan andere bedrijven in de sector?)

Maar dit geldt niet alleen voor schrijvende journalisten, ook televisiemakers gaan hun werk zien veranderen. En dan zijn de redacteurs van Studio Sport en FOX Sports in Nederland als eerste aan de beurt. Een computer kan namelijk in no-time de perfecte samenvatting van een sportwedstrijd maken. En dat gebeurt ook al: vandaag lanceert de NBA een systeem waarmee het kan.

Het is slechts één van de dingen die we je aan willen raden om vanavond te lezen. Geheel handmatig selecteerden we voor deze 7 om 7 verder nog artikelen voor je die ingaan op de strijd om een zelflerend systeem te ontwikkelen dat het spelletje Go kan oplossen en een interessant stuk over de man die ooit de gadgets maakte voor James Bond-films en nu echte gadgets maakt, waaronder een VR-bril.

Wie bouwt als eerste een computer die het spelletje Go kan oplossen?

Zowel Google als Facebook zijn druk bezig met het ontwikkelen van zelflerende algoritmes om het spelletje Go te winnen, maar het is een enorme uitdaging.
Lees verder op Wired
Bitcoin

Wat zijn bitcoins en blockchains nu precies?

Eigenlijk zegt deze titel alles al. Dirk schreef een heldere uitleg over bitcoins en de blockchain-technologie daarachter. En dan vooral over de mogelijk ervan.
Lees verder op Numrush

Gadgetmaker voor James Bond bouwt nu virtual reality-brillen

Ralph Osterhout maakte in het verleden de gadgets die als props in James Bond-films werden gebruikt. Tegenwoordig maakt hij (echte!) VR-brillen.
Lees verder op Re/code
NBA

De NBA lanceert een systeem dat automatisch wedstrijden samenvat

Urenlang monteren om hoogtepunten van een basketbalwedstrijd achter elkaar te zetten? Verleden tijd. De NBA lanceert een systeem dat automatisch samenvattingen maakt.
Lees verder op The Verge
Gear VR browser start

VR web browsing kan het grote geheim voor het succes van de Samsung Gear VR

The Next Web probeerde de webbrowser van de Samsung Gear VR en is, ondanks de nodige tekortkomingen, erg enthousiast. Is browsen met een VR-bril dan toch nuttig?
Lees verder op The Next Web

Torrent-uploaders schikten met Brein voor 1750 en 2000 euro

Eind november en begin december maakte Stichting Brein bekend een schikking getroffen te hebben met uploaders van torrents. Om wat voor bedragen het ging was nog niet bekend.
Lees verder op Tweakers

Franse politie wil Tor blokkeren in strijd tegen terrorisme

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Parijs wil de Franse politie het gebruik van het Tor-netwerk en open wifi-netwerken verbieden.
Lees verder op Numrush