De 7 om 7: Facebook en Snapchat overtreden al jaren Nederlandse privacywet

7 om 7

Afgelopen week nam de EU een gezamenlijke privacywet aan, waardoor de privacyregels in heel de EU grotendeels gelijk worden getrokken. Vooraf kwam een maatregel in het nieuws die potentieel veel impact zou kunnen hebben voor grote techbedrijven en jongeren: kinderen onder de 16 moeten toestemming van hun ouders hebben om hun persoonsgegevens af te staan, bijvoorbeeld als ze een Facebook-account aanmaken.

Uiteindelijk werd de wet iets milder: Europese landen mogen zelf beslissen of ze de grens op 13 jaar leggen of op 16. Wat echter niet in de media kwam was dat die grens in Nederland nu al op 16 ligt. En dat bedrijven als Facebook en Snapchat dat massaal negeren.

Het is één van de zeven thema’s van de 7 om 7 van vanavond. Verder aandacht voor de strijd tussen Samsung Pay en Apple Pay in China en Facebook Messenger is de snelst groeiende app van het afgelopen jaar in de VS.

Nielsen: ‘Facebook Messenger snelst groeiende app van 2015’

Volgens onderzoeksbureau Nielsen is Facebook de populairste app in de VS, maar was Facebook Messenger de snelst groeiende. Is chatten de toekomst van social media?
Lees verder op TechCrunch
Runkeeper Nederland

Volgens Runkeeper Data zijn Nederlanders de snelste hardlopers

Runkeeper organiseerde een digitale hardloopwedstrijd onder al zijn gebruikers. De Nederlandse deelnemers waren gemiddeld het snelste.
Lees verder op Numrush
I Robot

Hoe onderzoekers omgaan met de risico’s van kunstmatige intelligentie

Steeds meer mensen uiten zorgen over de risico's van kunstmatige intelligentie. Ook de wetenschappers die de algoritmes en robots maken, zijn zich bewust van die risico's.
Lees verder op Bloomberg Business

Facebook en Snapchat overtreden al jaren Nederlandse privacywet

In Nederland moeten kinderen onder de 16 jaar toestemming hebben van hun ouders om gegevens af te staan. O.a. Facebook en Snapchat moeten dat checken, maar doen dat niet.
Lees verder op RTL Nieuws
A-Frame Mozilla

Met Mozilla A-Frame kun je webapplicaties voor VR-brillen

Mozilla heeft vandaag A-Frame gelanceerd. Hiermee kun je middels HTML applicaties bouwen voor virtual reality-headsets.
Lees verder op Numrush

Samsung Pay gaat de strijd aan met Apple Pay in China

Samsung gaat de strijd om mobiel betalen aan met Apple in China. Samsung Pay wordt daar precies tegelijk met Apple Pay gelanceerd.
Lees verder op CNET

Fossil Q Dreamer review: meer fashion dan fit

De Fossil Q Dreamer is een stijlvolle fitnesstracker van horlogemaker Fossil. The Verge testte hem en concludeert: hij is stijlvol; een goede fitnesstracker is het niet.
Lees verder op The Verge