De 7 om 7: Facebook gaat actief vragen wat mensen willen zien in hun tijdlijn

Facebook heeft altijd vertrouwd op het gedrag van mensen om hun voorkeuren in kaart te brengen, maar kiest er nu toch voor om ook de mening van mensen te laten meewegen in hun algoritmes. Voor het samenstellen van je tijdlijn worden voortaan de resultaten van enquetes meegenomen. Zo moet er meer kwaliteit en minder clickbait op Facebook naar voren komen. Slecht nieuws voor sommige uitgevers, maar goed nieuws voor alle gebruikers van Facebook.

Het is één van de zeven onderwerpen uit deze 7 om 7. Met verder: er is een nieuw verdrag over opslag van de data Europeanen in de VS: het EU-US Privacy Shield en easyJet presenteert een hybride vliegtuig.

Facebook gaat actief vragen wat mensen willen zien in hun tijdlijn

Facebook gaat in de algoritmes die de tijdlijn samenstellen niet alleen het gedrag van gebruikersmeenemen, maar ook de resultaten van enquetes. De reden? Meer kwaliteit!
Lees verder op TechCrunch

iPads in het onderwijs: Nederlandse iPad-scholen aan het woord over iOS 9.3

De nieuwe versie van iOS die eraan komt, biedt meer mogelijkheden voor scholen. En daar zijn Nederlandse scholen die met iPads werken heel blij mee.
Lees verder op iCulture

Nieuw verdrag over opslag data Europeanen in de VS: EU-US Privacy Shield

Nadat het Europees Hof het Safe Harbour-verdrag heeft vernietigd, is er nu een nieuw verdrag: het EU-US Privacy Shield. De privacy van Europeanen zou beter worden beschermd.
Lees verder op Numrush

Deze robot past zich aan aan je persoonlijkheid

Een onderzoeker van de universiteit van University of Wisconsin-Madison heeft een robot ontworpen die zich aanpast aan de persoonlijkheid van degene met wie hij praat.
Lees verder op Wired UK
easyJet Hybrid plane

easyJet presenteert ontwerp voor hybride vliegtuig

easyJet wil brandstof besparen door vliegtuigen te laten taxiën op waterstof en energie die vrijkomt bij de landing. Hierdoor kan het CO2-uitstoot met 4 procent verminderen.
Lees verder op Numrush
Alphabet

Alphabets kwartaalcijfers laten zien hoe Google de rest van Alphabets activiteiten subsidieert

Google maakt flink veel winst en een deel daarvan wordt gebruikt voor de vele meer experimentele bedrijven onder moederbedrijf Alphabet, blijkt uit de eerste kwartaalcijfers.
Lees verder op Engadget
Bunq

Bunq: Gemakzucht is onze grootste concurrent

De bankapp Bunq gaat klanten de mogelijkheid bieden om automatische incasso's eerst goed te keuren voor ze worden uitgevoerd. iCulture sprak met oprichter Ali Niknam.
Lees verder op iCulture