De 7 om 7: Facebook Messenger test sms-integratie en meerdere accounts

7 om 7

Telefoonnummers verdwijnen dit jaar, kondigde de baas van Facebook Messenger begin dit jaar aan. Maar nu blijkt dat Facebook juist aan het testen is of sms kan worden geïntegreerd in de app. Vergelijkbaar met wat Apple al doet met iMessage en Google met Hangouts. Het geeft een ieder geval dat Facebook heel graag wil dat we nog meer tijd gaan doorbrengen in zijn chat-app, dan maar met telefoonnummer.

Het is één van de zeven onderwerpen uit de laatste 7 om 7 van deze week. Voordat je weekend gaat vieren hebben we ook nog voor je: App van Microsoft herkent hondenrassen dankzij kunstmatige intelligentie en Amerikaanse telecomproviders starten nog dit jaar met testen 5G.

Amerikaanse telecomproviders starten nog dit jaar met testen 5G

Na Verizon, heeft nu ook AT&T bekend gemaakt om te gaan testen met het 5G-netwerk in de VS. De tests begin in het lab, maar ze gaan ook al buiten aan de slag.
Lees verder op Re/code
Dropbox Amsterdam

Nederland is nummer 2-markt voor Dropbox

Sinds gisteren heeft Dropbox een kantoor in Amsterdam. Elger ging er langs en sprak met de countrymanager en een vice-president van het bedrijf.
Lees verder op Numrush

App van Microsoft herkent hondenrassen dankzij kunstmatige intelligentie

Een bijzonder hobbyprojectje van Microsoft: een app die via neurale netwerk herkent tot welk ras een hond behoord. En het werkt ook op mensen!
Lees verder op TechCrunch

Met behulp van hersenscanners kun je sneller leren om een instrument te bespelen

Een systeem genaamd Brain Automated Chorales scant de hersenen terwijl je een instrument speelt en past vervolgens de lessen daarop aan.
Lees verder op Wired UK

Sportmerk Asics neemt Runkeeper over

Under Armour kocht eerder al MyFitnessPal en Endomondo en Runtastic zijn van Adidas. Nu heeft Asics de populaire app Runkeeper overgenomen.
Lees verder op Numrush

Facebook Messenger test sms-integratie en meerdere accounts

Facebook test twee belangrijke nieuwe functies voor Facebook Messenger: de ondersteuning voor meerdere accounts en de integratie van sms in de app.
Lees verder op Engadget
Fitbit Blaze

Bij fitnesstracking gaat het om wat fabrikanten met de data doen

Iedere dag 10.000 stappen halen is slechts korte tijd leuk. Fabrikanten van fitnesstrackers kunnen het verschil maken door slimme dingen te doen met de data.
Lees verder op The Next Web