De 7 om 7: Het probleem van de Oculus Rift is niet de prijs, maar perfectie

7 om 7

Gisteren was een belangrijke dag als het gaat om virtual reality. 3,5 jaar na het Kickstarter-project is de Oculus Rift dan toch eindelijk in de verkoop gegaan. De prijs viel tegen, maar toch wordt hij massaal besteld. Tenminste: de levereringsdatum is inmiddels opgeschoven van maart naar de zomer.

Maar de grote vraag is of de Oculus Rift een succes wordt en dat virtual reality überhaupt de hype van de afgelopen jaren gaat overleven. De belofte moet dit jaar worden waargemaakt en nu dat moment daar is, groeien heel voorzichtig ook de twijfels.

Het is slechts één de onderwerpen uit deze 7 om 7. Met daarin verder: een drone waarin je zelf plaats kunt nemen en de fitnesstrackers van de CES 2016.

Amazon

Amazon is naast webwinkel en cloudprovider, nu ook chipfabrikant

Amazon heeft een lijn chips ontwikkeld die fabrikanten in hun apparatuur kunnen inbouwen, van IoT-apparaten tot servers. De chips heten Alpine en zijn gebaseerd op ARM-chips.
Lees verder op Bloomberg
Fitbit Blaze

Fabrikanten geloven nog steeds in de toekomst van fitnesstrackers

Als je dacht dat het wel een keer afgelopen was met de fitnesstrackers, dan heb je het mis: op de CES zijn er weer heel veel nieuwe gepresenteerd.
Lees verder op Numrush

Las Vegas Drone Rodeo: zo ziet een dronerace eruit

Engadget ging kijken bij de Las Vegas Drone Rodeo: een evenement dat tegelijkertijd met de CES wordt georganiseerd waarbij dronebezitters het tegen elkaar opnemen.
Lees verder op Engadget

Europol pakt bende op die geldautomaten leeghaalde met malware

Europol heeft in samenwerking met onder andere de Roemeense politie een bende opgepakt die Europese geldautomaten infecteerde met malware.
Lees verder op Tweakers
Oculus Rift

Het probleem van de Oculus Rift is niet de prijs, maar perfectie

Veel mensen vinden de prijs van de Oculus Rift (699 euro) veel te hoog, maar volgens Wired is dat niet het grote probleem van de VR-bril. Het gebrek aan perfectie is dat wel.
Lees verder op Wired

Chinese fabrikant bouwt drone waar je in kunt zitten

Voor het grote publiek de opvallendste aankondiging van deze CES: een zelfsturende helikopter, die lijkt op een drone, waar je in kunt zitten.
Lees verder op Numrush

Gezondheidsgadgets op CES proberen zichzelf te kopen via body-shaming

Een pakkende analyse van The Verge over het grote aanbod van gezondheidsgadgets op CES en dan vooral hoe zij zich positioneren.
Lees verder op The Verge

En als bonus delen we nog graag even deze cartoon uit de New Yorker met je: