De 7 om 7: Hoe zelfrijdende auto’s kunnen zorgen voor steden die leefbaarder zijn

7 om 7

Vrijdagavond, tijd voor weekend! Maar eerst geven we je nog wat leesvoer voor vanavond. Of voor morgen of overmorgen. Een nieuwe 7 om 7. Met onder meer: TU Delft test herlaadbare thuisaccu’s en Facebook livestreaming komt naar Android. Maar lees vooral ook het stuk over wat zelfrijdende auto’s tot gevolgen kunnen hebben voor de ruimtelijke ordening van steden.

Internet of Things

Nieuwsuur gaat vanavond over Internet of Things

Nieuwsuur besteedt vanavond uitgebreid aan het Internet of Things. Om 22:00 uur te zien op NPO 2.
Lees verder op Nieuwsuur
Google Firefly zelfrijdende auto

Hoe zelfrijdende auto’s kunnen zorgen voor steden die leefbaarder zijn

Heel goed stuk over hoe zelfrijdende auto's zorgen dat er minder vierkante meters weg en parkeerplaatsen nodig zijn en steden. Dat betekent: meer groen en meer leefruimte.
Lees verder op Curbed
Tidal

Samsung zou muziekdienst Tidal over willen nemen

Samsung zou op het punt staan om muziekdienst Tidal over te nemen. Tidal richt zich op hoge kwaliteit muziekstreaming en is eigendom van een aantal artiesten.
Lees verder op Numrush

TU Delft test herlaadbare thuisaccu’s

De TU Delft doet samen met Eneco onderzoek naar thuisaccu's in combinatie met het bestaande energienet, zonne-energie en elektrische auto's.
Lees verder op Tweakers

Facebook livestreaming komt naar Android

Facebook rolt zijn Periscope-achtige livestreamoptie heel langzaam uit. De eerste Android-gebruikers krijgen nu ook toegang.
Lees verder op Venture Beat

Precision Medicine Initiative: Obama wil grote DNA-database

Om medisch onderzoek sneller en beter te laten verlopen, wil de Amerikaanse president Obama een grote DNA-database opzetten. Maar er is kritiek.
Lees verder op Numrush

Socrata: Het bedrijf dat Amerikaanse steden helpt nuttige dingen met data te doen

Steden hebben grote databases vol interessante data, maar die wordt pas nuttig als ze er wat mee doen. In de VS helpt het bedrijf Socrata daarbij.
Lees verder op Fast Company