De 7 om 7: Mastercard-directeur: ‘Nederland loopt voorop met contactloos betalen’

De 7 om 7

Waar we relatief laat waren met de start van de uitrol van contactloos betalen in Nederland, lopen we inmiddels voorop. Tenminste: dat zegt de directeur van Mastercard Nederland, het bedrijf dat tevens de techniek in handen heeft die we in Nederland gebruiken om te pinnen. Inmiddels gebruiken we in bijna één op de twintig gevallen de contactloze functie van ons pinpas, zegt hij in een interview met RTL Z.

Het maakt de stap naar betalen met je smartphone niet alleen kleiner, het opent ook nieuwe mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld op sommige treinstations tegenwoordig een kroketje uit de muur trekken door je pinpas even tegen de automaat aan te houden. En in Londen kun je je pinpas inmiddels gebruiken in plaats van je ov-chipkaart. Iets waar in Nederland ook naar gekeken wordt.

Het is in ieder geval fijn om te zien dat we weer eens vooroplopen met de adoptie van een nieuwe technologie. En daarom is het interview met de Mastercard-baas één van de zeven stukken die je vanavond nog even zou moeten lezen. Verder in deze 7 om 7: Apple komt met een accucase voor je iPhone en een vibrerend pak om virtual reality nog realistischer te maken.

CEO Ayden: Europese startups en techbedrijven maken comeback

Pieter van der Does van het Nederlandse Ayden sprak op TechCrunch Disrupt over de rol van Europa in de wereld van startups en technologische innovatie.
Lees verder op TechCrunch
Zo ziet een Instant Article eruit

Instant Articles vanaf vandaag in Nederland

De eerste Nederlandse sites zijn vanochtend gestart met het aanbieden van Instant Articles in de Facebook-app. NU.nl, RTL Nieuws, NOS, Metro en Telegraaf doen mee.
Lees verder op Numrush

Virtual reality wordt nog realistischer met een vibrerend pak

Een VR-bril en een goede koptelefoon kunnen al voor een fantastische immersive experience zorgen, maar met dit vibrerende pak wordt het helemaal intens.
Lees verder op Wired

Apple verrast met lancering accucase voor iPhone

Een opmerkelijke zet: Apple lanceert een iPhone-hoesje met een ingebouwde accu. Blijkbaar ziet het bedrijf zelf ook in dat niet iedereen tevreden is over de accucapaciteit.
Lees verder op The Verge

Mastercard-directeur: ‘Nederland loopt voorop met contactloos betalen’

Bijna 1 op de 20 betalingen in Nederland is inmiddels contactloos en er is nog geen enkel fraudegeval gemeld.
Lees verder op RTL Z

Beveiligingsonderzoeker kon toegang krijgen tot klantenbestanden telecomproviders

In dit blog van beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof vertelt hij hoe hij in de MediaMarkt toegang kon krijgen tot de klantenbestanden van de Nederlandse telecomproviders.
Lees verder op het blog van Sijmen Ruwhof

Tesla Powerwall, de accu voor je huis, komt naar Nederland

Met de Powerwall kun je zelfopgewekte energie tijdelijk opslaan. Eneco gaat de accu volgend jaar aanbieden in Nederland.
Lees verder op Numrush