De 7 om 7: Opera bouwt VPN in in browser

Deze zonnige donderdag loopt alweer op zijn eind. Om je avond te vullen hebben we weer 7 artikelen uitgekozen: technieuws dat je gelezen moet hebben interessante achtergrondartikelen over innovatie. In deze 7 om 7 onder meer: Teller preorders Tesla Model 3 staat bijna op 400.000 en AIVD: ‘Rusland en China vormen grootste digitale dreigingen’.

AirTime

Napster-oprichter lanceert groepchat-app AirTime opnieuw

Napster-oprichter Sean Parker kwam vijf jaar geleden met de videochat-app AirTime. Het was geen succes. En nu probeert AirTime het nog een keer.
Lees verder op The Verge
Tesla Model 3

Teller preorders Tesla Model 3 staat bijna op 400.000

Mensen blijven maar preorders plaatsen voor de Tesla Model 3. De afgelopen twee weken zijn er weer zo'n 75.000 reserveringen binnengekomen.
Lees verder op Numrush
Opera

Opera bouwt VPN in in browser

Opera is de eerste webbrowser met een ingebouwde VPN-client, zodat je bijvoorbeeld je verbinding kunt beveiliging als je op een open wifi-netwerk zit.
Lees verder op The Verge

AIVD: ‘Rusland en China vormen grootste digitale dreigingen’

Nederlandse overheidsinstanties en bedrijven zijn regelmatig het doelwit van politieke en economische spionage, schrijft de AIVD in zijn rapport over 2015.
Lees verder op RTL Z

Het Amerikaanse Congres had team techexperts dat hen adviseerde, met de nadruk op hád

Tot ongeveer 20 jaar geleden had het Amerikaanse Congres een Office of Technology Assessment: technologische experts die hen adviseerde. Maar zij zijn wegbezuinigd.
Lees verder op Wired
Mr. Robot seizoen 2

Het nieuwe seizoen van Mr. Robot start op 13 juli

Wij zijn blij en jij hopelijk ook: de startdatum voor het tweede seizoen van Mr. Robot is bekend: 13 juli. Helaas wordt de serie dan nog niet in Nederland uitgezonden.
Lees verder op Numrush

De uitdaging om van droneracing de volgende grote sport te maken

De Drone Racing League in de VS heeft de creatieve studio Culprit Creative ingehuurd om van droneracing interessante tv te maken. De grote inspiratie: conceptuele kunst.
Lees verder op Fast Company