De 7 om 7: Robot Wars komt terug op tv bij de BBC

Als je Robot Wars nog nooit hebt gezien, dan moet je vooral even wat filmpjes bekijken op YouTube. Het is een televisieprogramma dat de BBC uitzond van 1998 tot 2004, waarin robots het gevecht met elkaar aangaan. Het doel is om de tegenstander te vermorzelen. Met hakbijlen, vuur of andere brute middelen. En het goede nieuws is: de BBC gaat een nieuwe serie maken!

Omdat we dat tof vinden, hebben we het in deze 7 om 7 gestopt, samen met zes artikelen met meer diepgang. Onder meer over de toekomstplannen van Google X en het verhaal van een man die wordt verdacht van miljoenenfraude en die een geheim afluisterapparaat ontdekte.

Hoe een man die verdacht wordt van miljoenenfraude een geheim afluisterapparaat ontdekt

Dit is een artikel waar je even voor moet gaan zitten. Het is een w verhaal en zodra je 'The Dragnet' bent gaan lezen, kun je niet mee stoppen.
Lees verder op The Verge

Google X wil van moonshots business maken

Re/code maakt profielen van elke bedrijf onder Alphabet. Deze week: Google X. Vooral bekend van de Google Glass en zelfrijdende auto, maar ze hebben nieuwe plannen.
Lees verder op Re/code

Robot Wars komt terug op tv bij de BBC

Robots die elkaar kapot proberen te maken, dat is kort samengevat het idee achter Robot Wars. En na 12 jaar komt het terug op TV!
Lees verder op BBC Newsbeat

Het belangrijkste voor VR is de content, dus daar duiken we in

De komende weken duiken we elke woensdag in de wereld van virtual reality en praten we met mensen die content maken voor VR. We trappen af met Avinash Change van WeMakeVR.
Lees verder op Numrush

Waarom 2016 het jaar wordt dat we de brute online jungle civiliseren

Trollen, online pesten, revenge porn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Grote problemen anno 2016, maar we kunnen ze aan gaan pakken dankzij kunstmatige intelligentie.
Lees verder op Wired UK

Minister moet geheimhouding statistieken taps AIVD beter motiveren

Minister Plasterk moet beter motiveren waarom aftapstatistieken van de inlichtingendienst AIVD niet openbaar kunnen worden gemaakt.
Lees verder op NU.nl
Rush Talk

Rush Talk: Fitnesstrackers, smart homes en bizarre gadgets op de CES 2016

We hebben vandaag de tweede aflevering van onze podcast Rush Talk online gezet. Onze wekelijkse podcast over de impact van innovatie op onze maatschappij.
Lees verder op Numrush