De 7 om 7: Sesamstraat gaat investeren in startups

Elke avond om 19:00 uur geven we je zeven artikelen. Van onszelf en anderen. Een combinatie van nieuws, uitleg en analyses. Vanavond is dat niet anders. Zo delen we graag nog even het opvallende nieuwtje met je dat Sesamstraat gaat investeren in startups. Nouja, Bert & Ernie gaan dat natuurlijk zelf doen, maar het Amerikaanse bedrijf dat Sesamstraat produceert en waarmee de NTR in Nederland samenwerkt, gaat dat doen. Het bedrijf wil specifieks investeren in startups die bezig gaan met kinderen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

Ander nieuws in deze 7 om 7: Samsung gaat adblockers ondersteunen in mobiele browser en geen akkoord over Safe Harbour-verdrag tussen EU en VS.

Delft Hyperloop

Dit ontwierpen de andere teams van de Hyperloop Pod Competition

De TU Delft werd dit weekend tweede bij de Hyperloop Pod Competition. Hun ontwerp kennen we. Wat ontwierpen de andere teams?
Lees verder op Engadget

‘Apple zou af moet wachten voor het met virtual reality aan de slag gaat’

Virtual reality is nog niet iets voor de massa en Apple zou dus nog even moeten afwachten voordat het er mee aan de slag gaat, betoogt Re/code.
Lees verder op Re/code
Roofvogel drone

Nederlandse politie wil roofvogels inzetten tegen drones

Hoe haal je een drone uit de lucht als iemand hiermee kwaad wil doen? Je kunt denken aan allerlei hightech-oplossingen, maar de politie kiest ook voor de inzet van roofvogels.
Lees verder op Numrush
Beveiligingsproblemen

Samsung gaat adblockers ondersteunen in mobiele browser

Na de iPhone, kun je straks op Samsung smartphones adblockers gaan gebruiken. Je moet daarvoor wel Samsungs eigen browser gebruiken en niet Google Chrome.
Lees verder op TechCrunch

Sesamstraat gaat investeren in startups

Nee, dit is geen grap. Sesame Workshop, het bedrijf dat in de VS Sesamstraat produceert, gaat investeren in kinderstartups op het gebied van o.a. zorgen en onderwijs.
Lees verder op Wired
Privacy

Geen akkoord over Safe Harbour-verdrag tussen EU en VS

De deadline voor een nieuw verdrag over de opslag van de data van Europeanen in de VS is verstreken. Het is de EU en de VS niet gelukt om op tijd tot een akkoord te komen.
Lees verder op Numrush

‘Spotify, verander alsjeblieft niet in iTunes’

Spotify breidt zijn apps steeds verder uit met de toevoegen van onder meer podcasts en video, maar wordt het product daar nu beter van? Of juist slechter?
Lees verder op The Verge