De 7 om 7: Netflix zorgt voor eenvijfde van al het dataverkeer bij KPN

De 7 om 7

Zeven uur. De zeven interessantste artikelen van de dag. Met vandaag uiteraard nog even de belangrijke stemming in Europees Parlement in de herhaling. Onze strikte netneutraliteit verdwijnt hierdoor, terwijl er nu dan toch eindelijk een einde aan de roamingkosten in Europa komt. Maar er is meer: wist je bijvoorbeeld dat de helft van het dataverkeer van KPN streaming video is?

ING draadloos betalen

Moderne zakkenroller steelt geld via contactloos betalen in trein

Geld stelen van iemand door via contactloos betalen een transactie uit te voeren. zonder dat dat slachtoffer het het door heeft. Het komt niet veel voor, maar het kan.
Lees verder op Bright

‘Autofabrikanten moeten oppassen voor Google en Apple’

“Als traditionele fabrikanten niet opletten, zijn ze straks niet meer dan leverancier van onderdelen", waarschuwt Ken Okuyama, die werkte voor Ferrari en Porsche.
Lees verder op Numrush
WhatsApp

Medeoprichter WhatsApp over hoe de app een fenomeen werd

Whatsappen staat in Nederland inmiddels in de Dikke Van Dale en de app is niet meer weg te denken uit ons leven. Desondanks zit er een verrassend klein team achter.
Lees verder op Wired

Strikte netneutraliteit in Nederland van tafel na stemming in Europarlement

De huidige wetgeving op het gebied van netneutraliteit in Nederland verdwijnt, omdat we vanaf mei volgend jaar een Europees wet krijgen. Maar die is veel minder strikt.
Lees verder op Numrush

Europees Parlement schaft roamingkosten over twee jaar af

Het Europees Parlement heeft vandaag ook voor het afschaffen van de roamingkosten gestemd. Vanaf juni 2017 zijn ze eindelijk verleden tijd, al zijn er uitzonderingen...
Lees verder op The Guardian
NBA in virtual reality

NBA-wedstrijd wordt het voor het eerst uitgezonden in virtual reality

Als je een Samsung Gear VR bezit kun je vannacht een NBA-bastketbalwedstrijd in virtual reality bekijken. Voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst.
Lees verder op Wired

Netflix goed voor 20 procent KPN-dataverkeer

De helft van het dataverkeer van KPN bestaat uit videostreams. 25 procent van het dataverkeer komt van YouTube; 20 procent van Netflix.
Lees verder op NU.nl