De AKG N90Q past muziek aan op de vorm van je oren

AKG N90Q Gold

De N90Q is niet een koptelefoon voor iedereen: met een prijs van 1.500 dollar richt AKG zich duidelijk op professionals uit de muziekindustrie. Naast superieure geluidskwaliteit beschikt de koptelefoon over een andere innovatieve functie. Twee microfoons, één aan iedere kant, kunnen de vervorming van geluid waarnemen die je oorschelp veroorzaakt. Praktisch gezien zorgt deze TruNote-technologie ervoor dat iedereen exact hetzelfde hoort.

De nieuwste koptelefoon van AKG is in samenwerking gemaakt met Quincy Jones, winnaar van maar liefst 27 Grammy-prijzen. De ‘Active Noise Cancellation’ zorgt ervoor dat je niets hoort als je de koptelefoon op hebt. Daarnaast werk deze koptelefoon in tegenstelling tot andere headphones met een digitaal signaal: je gebruikt de Lightning-aansluiting op iOS-apparaten en USB-aansluiting op Android-apparaten. De ingebouwde versterker van de AKG N90Q zorgt ervoor dat je het best mogelijke geluid krijgt.

Met een speciaal draaiwiel op de koptelefoon kun je niet alleen het volume aanpassen, maar ook het geluidsprofiel kiezen voor je muziek. Je kunt alles tot in de detail aanpassen, van het bass-level tot de neutrale studio-modus. Dit zorgt er overigens wel voor dat de N90Q groot is: in vergelijking met andere koptelefoons is hij enorm.  Mocht je 1500 dollar overhebben voor een bijzondere geluidservaring, dan kun je vanaf november de AKG N90Q bestellen.

De JBL Pulse 2 was daarnaast een kleurrijke verrassing tijdens de IFA op de stand van Harman. De bluetooth-speaker heeft opvallende LED-verlichting die verandert op de maat van de muziek. Nieuw aan de Pulse 2 is de lens waarmee je kleuren van voorwerpen kunt scannen. Deze kleuren kun je vervolgens terugzien op de Pulse.