De armband TapTap creëert een eigen wereld voor een verliefd stel

De meeste wearables kennen we ondertussen wel. Je hebt activity trackers, smart watches, armbanden die notificaties geven: noem maar op. Om toch nog met iets nieuws te komen, valt dan ook niet mee. Een onlangs gestart crowdfundinginitiatief probeert vernieuwend te zijn met de TapTap: een persoonlijke communicatie-armband.

Met alle sociale media en de volledige online wereld ben je tegenwoordig direct met iedereen verbonden. Vrijwel alles wat je online doet, is openbaar. TapTap heeft om tegen al deze sociale drukte in te gaan een armband gemaakt, die zorgt voor een privé-verbinding tussen twee mensen.

“Our goal is to create this secret universe which only you two can access. A secret place available for you no matter how far away you are from each other. A place where you can be together, with no words, no strangers, same place as was the room where you first touched each other.”

Een nogal romantisch idee. De armband werkt als volgt. De armband bestaat uit een siliconen band met daarin een speciale module verwerkt. In deze module zit een accelerometer en een sensor die druk kan detecteren. Door op de module te tikken wordt een vibratie naar de armband van je partner gestuurd.

Om de TapTap te gebruiken, is er dan ook altijd een setje nodig. Voor $130 kun je op Kickstarter een setje kopen. Op 22 november loopt de campagne af en de armband is goed op weg naar haar doelstelling.

Naast het romantische concept van de TapTap is het ook mogelijk om de armband voor bijvoorbeeld activity tracking te gebruiken. Integratie met Runkeeper is er al en een SDK is onderweg voor andere third-party developers, zodat de armband voor nog veel meer dingen gebruikt kan worden.

TapTap2B