De autopiloot van Tesla’s Model S lijkt te leren door ervaring

Volgens Electrek laten gebruikers weten dat de autopilot-functie van Tesla’s Model S, zichzelf corrigeert en verbetert aan de hand van ervaring.

Op een forum voor Tesla eigenaren beschrijft een van de eigenaren hoe de auto een afslag ‘indook’, terwijl dit na een aantal dagen niet meer het geval was. De eigenaar liet weten: “I did not have to correct it al all. I find it remarkable that it is improving this rapidly”.

Een andere eigenaar liet weten dezelfde ondervinding te hebben. Als de autopiloot een bocht nam op hoge snelheid gaf hij gelijk een alert dat de bestuurder het over moest nemen. Na een aantal keer dezelfde bocht te hebben genomen, nam de auto daarna zelf gas terug en had de auto geen problemen met het nemen van de bocht. Volgens de eigenaar heeft de auto dit zichzelf zeker weten aangeleerd.

Toch is er niet zeker wat er precies gaande is en sommigen betwijfelen de echtheid van de accounts. CEO Elon Musk liet in een conference call afgelopen maand wel het onderwerp ‘fleet learning’ vallen. Volgens Musk opereert de gehele Tesla floot als een netwerk. Wanneer de ene auto iets leert, dan leert de hele floot hetzelfde. Musk zei daarbij dat de updates regelmatig plaats vinden en de auto zichzelf elke week verbeterd.