De beste Amerikaanse infographics van 2013

Infographics zijn een overzichtelijke manier om de wereld om ons heen te begrijpen. Een informatieve combinatie van tekst en beeld om zo complexe data, informatie en kennis op een overzichtelijke en snelle manier over te dragen. Infographics bestaan al sinds de zestiende eeuw maar zijn pas echt populair geworden onder het grote publiek met de opkomst van social media en goedkope tools.

Gareth Cook en David Byrne hebben in het boek  “The Best American Infographics 2013” de mooiste infographics van het afgelopen jaar verzameld. Dit zijn niet alleen statische plaatjes maar ook interactieve infographics. Het boek bevat onder meer een overzicht van klassieke cocktails, de tweehonderd meest invloedrijke momenten die de wereld hebben veranderd en een visueel aantrekkelijke weergave van Twitter verkeer.

Unknown-4

 

Het boek bestaat uit vier delen: You (voorbeeld: The Quantified Self), Us (voorbeeld: Path Through New York City) Material World (voorbeeld: Map of a New America) en de Ten Best (voorbeeld: A Network of Violence). De zeventig voorbeelden in het boek komen van een groot aantal verschillende (digitale) bronnen zoals kranten, tijdschriften, blogs en websites.

In een tijd waarin meer informatie beschikbaar is dan ooit én deze informatie zich sneller verspreid dan ooit, zijn infographics een welkome afwisseling. Ze bieden een overzicht van complexe patronen in de wereld om ons heen op een aantrekkelijke manier. Een combinatie van kunst en kennis over elk mogelijk interessegebied: politiek, gezondheid, lifestyle, kunst en cultuur. Een boek om in te verdwalen.

infographic130930_2_560