De designjourney van de OPPO Find X3-serie: een decennium lang werken aan één visie

Smart device merk OPPO heeft altijd de droom nagestreefd om een vooruitstrevende telefoon te maken. Dat werd een telefoon waarbij onbekende technologieën door het OPPO-team verkend moest worden om het uiterst haalbare te bereiken. En in 2011 werd die droom werkelijkheid met de eerste Find-telefoon.

De Find-serie is voor OPPO het ultieme voorbeeld van die droom.

OPPO Find

De naam van de serie zelf vertegenwoordigt OPPO’s gedurfde verkenning en streven naar perfectie, terwijl middelmatigheid wordt afgewezen. Find staat voor ‘mij vinden’, en daarmee staat deze serie voor de zoektocht naar ons ware zelf. Maar het betekent ook ‘meer vinden’ in het ontdekken van meer mogelijkheden in onszelf én in de wereld. De naam laat zien dat je verbonden kunt blijven met de wereld, en altijd op zoek kunt gaan naar de mooiste dingen die de wereld te bieden heeft.

Foto via Oppo

Kleur

OPPO’s productfilosofie is dat schoonheid voortkomt uit het nooit sluiten van compromissen. Daarmee werden hoge normen aangevuld met een visie voor het verleggen van grenzen. OPPO gelooft dat deze compromisloze benadering van kleur en displaytechnologie op de Find X3-serie een aanzienlijke impact zal hebben op de markt.

Het is dan ook geen verrassing dat de belangrijkste focus van OPPO de kleur en displaytechnologie was voor de Find X3-serie. De makers focusten zich niet alleen op de hardware specificaties. Deze keuze werd door OPPO gemaakt omdat zij de telefoon inmiddels zien als een verlengstuk van ons lichaam. “We brengen bijna zes uur per dag door met het staren naar onze telefoons. het zou dus logisch zijn dat we de beste ervaring willen in termen van zowel kleur als display”, aldus OPPO.

Het team ging daarom aan de slag met deze uitdaging. Niet alleen richtte zij zich op kleurdiepte en natuurgetrouwe weergave, maar ook op het aanpakken van problemen zoals vermoeidheid van de ogen door middel van uitgebreide aanpassingsfuncties.

Displaytechnologie

De OPPO Finder was de eerste smartphone die een Super AMOLED Plus-scherm introduceerde. De Find 5 was de eeste iN China gebouwde 1080P-telefoon. Het display is te vergelijken met een 50-inch tv, verpakt in een smartphonescherm. Aardig indrukwekkend, dus.

Met behulp van de ervaringen in innovatie, zal de Find X3 Pro de eerste smartphone zijn die gebruik maakt van OPPO’s eigen full-path kleurensysteem. Dit is het enige systeem dat 10-bits kleurdiepte behoudt in elke stap van het beeldproces: van opname tot weergave, via digitalisering, codering, opslag en decodering. De beeldgegevens blijven altijd volledig gedetailleerd.

Foto via Oppo

Kleurenblind

In China zijn ongeveer 20 miljoen mensen kleurenblind en hebben zo’n 60 miljoen mensen daar een verminderd kleurenzicht. OPPO vindt dat iedereen recht heeft op een ervaring met volle kleuren. Dat is dan ook de reden dat het bedrijf een reeks kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken heeft uitgevoerd voor kleurenblinde mensen over de hele wereld.

De gegevens die uit deze onderzoeken kwamen, werden gebruikt om een volledige upgrade van OPPO’s kleurencompensatiesysteem te maken. Hierin kunnen klanten de modus kiezen die het beste bij hun specifieke visuele vaardigheden past. De Find X3 Pro heeft een kleurwaarnemingstest met uiterst nauwkeurige kleurtegels om de kleurwaarneming te controleren. Er zijn meer dan 700 verschillende modi, zodat mensen met een kleurwaarnemingstekort een toestel kunnen kiezen dat het beste aan hun behoeften voldoet.

Een decennium aan technologie

Met het maken van de Find-serie heeft OPPO grenzen van de technologische mogelijkheden verlegd. Maar dat niet alleen: want het bedrijf heeft ook een onderscheidende identiteit gecreëerd in de markt van premium smartphones. In het afgelopen decennium heeft de Find-serie nieuwe standaarden op de markt gebracht. Denk hierbij aan design: het dunne en lichte ontwerp van de smartphone. Maar natuurlijk ook de kleurechtheid van de camera en het snelladen. Hiermee heeft OPPO een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van de industrie.

Find X3 Pro

Na tien jaar innovatie in smartphones, komt OPPO met de nieuwste smartphone: de Find X3 Pro. Hiermee onthult het bedrijf een nieuwe wereld van mogelijkheden. “Ons constante streven naar de mooiste smartphone-ontwerpen is ons cadeau aan klanten. De Find-serie vertegenwoordigt alles waar het merk OPPO voor staat en is een voorvechter van onze technologische bekwaamheid. Deze familie van toestellen voldoet niet alleen aan de technische, design- en artistieke eisen van onze klanten, maar stelt hen ook in staat om een stap in de toekomst te zetten en vooruit te lopen op innovatie.”

Beeld: Oppo