De Dutch Game Awards keren na vier jaar terug

Dutch Game Awards

Het heeft vier jaar geduurd, maar de Dutch Game Awards keren terug! Deze herfst vindt de elfde editie van de award-show plaats, waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste games. Wie er niet bij kan zijn, kan alles via een gratis livestream volgen.

De Dutch Game Awards vond in 2017 voor het laatst plaats, destijds nog door ImproVive. Nu wordt het geheel overgenomen door de Dutch Games Association (DGA), die het prijzengala belangrijk noemt voor alle game developers in Nederland. “Zelfs tijdens een pandemie blijft de game industrie productief, en zijn er de afgelopen tijd veel noemenswaardige spellen op de markt gekomen. We zijn allemaal erg benieuwd naar de inzendingen en kijken uit naar de ceremonie”, zegt Derk de Geus, de voorzitter van de DGA.

Twaalf prijzen

Tijdens de Dutch Game Awards worden twaalf prijzen uitgereikt. Daaronder vallen traditionele prijscategorieën als ‘Best Game’, ‘Best Art’ en ‘Best Student Game’, maar er zijn ook wat nieuwe categorieën bijgekomen. Zo wordt dit jaar ook de ‘Best Debut Game’ uitgereikt aan nieuwe studio’s en is er een ‘Inclusion’ award voor het initiatief of de persoon die een significante impact heeft gemaakt voor inclusiviteit binnen de Nederlandse game-industrie.

Welke games genomineerd zijn, is nog onbekend. Alle game-ontwikkelaars die in Nederland wonen kunnen namelijk hun game opgeven voor de Dutch Game Awards. De regel is wel dat het spel tussen 1 januari 2020 en 31 juni 2021 is uitgebracht. Games kunnen uiterlijk tot en met 31 juli 2021 ingestuurd worden.

Via livestream te volgen

Het evenement wordt op 7 oktober tijdens de Dutch Media Week in Beeld en Geluid in Hilversum gehouden. Aangezien corona waarschijnlijk ook dan nog een rol speelt, is gekozen voor een hybride event. Er is dus deels ruimte voor publiek op locatie, maar er komt ook een livestream via waar je alles kunt volgen.

Foto: Shutterstock.com