De Field Trip app voor Google Glass is jouw persoonlijke reisleider

Toen Google afgelopen jaar in augustus de Field Trip applicatie lanceerde voor Glass, was dat een erg logische, en vooral goede zet van het bedrijf. Eindelijk zou je de slimme bril kunnen gebruiken als een handige visuele reisleider wanneer je op pad gaat; een veel betere en leukere manier om glass te gebruiken dan bijvoorbeeld voor het checken van je e-mails of het lezen van tekstberichten.

Toch functioneerde Field Trip nog niet ideaal volgens velen; gebruikers moesten de touchpad aan de zijkant van de bril eerst aanraken voordat de applicatie werd gestart. Maar vandaag is daar verandering in gekomen dankzij een nieuwe spraakbesturingsfunctie. Gebruikers hoeven nu alleen nog maar simpelweg “OK Glass, Explore Nearby,” te zeggen om hun visuele reisleider te activeren.

Eenmaal geactiveerd toont Field Trip de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden en restaurants, en biedt de applicatie informatie over categorieën als geschiedenis, kunst, architectuur, eten en ‘cool stuff’. Hiermee biedt de applicatie voor iedereen wat wils. In tegenstelling tot veel andere functies van de slimme bril, is Field Trip bovendien een sociale applicatie die mensen betrekt bij hun omgeving in plaats van hen ervan te distantiëren.

Misschien gek dat Google nu pas met de nieuwe spraakbesturingsfunctie komt voor Glass, maar Google vertelt dat “the capability to integrate apps such as Field Trip with voice commands has become available only recently.”

Naast spraakbesturing, is Fieldtrip bijgewerkt met nieuwe content van meer dan 200 uitgevers. Niantic Labs, de ontwikkelaar van de applicatie, zegt constant bezig te zijn het web af te speuren naar potentiële nieuwe “hyperlokale” content: ”We want content on tiny towns like Belmont too,” she said, emphasizing that Field Trip won’t just have info about big cities.” Hiermee moet de applicatie gaan fungeren als reisleider in zowel grote als kleine plaatsen over de hele wereld.

Schermafbeelding-2013-08-25-om-22.08.39