De Francecraft is een elektrische auto die je zelf in elkaar moet zetten

Eén van de ontwikkelingen waar rondom de CES het meest over gepraat wordt, is misschien toch wel de zelfrijdende auto’s. Hoewel de visie van eigenlijk alle grote fabrikanten met zelfrijdende en ‘super connected’ auto’s al vrij innovatief klinkt, maakt de Franse ondernemer Marc Chevreau het op de CES nog een stukje spannender met een volledig elektrische auto die je zelf in elkaar kunt zetten.

Chevreau staat aan het hoofd van de startup Francecraft en heeft een voertuig ontworpen dat ongeveer even groot is als een Smart en plek biedt aan twee personen. De auto kost 20.000 dollar, maar je kunt er niet zo mee wegrijden bij de garage De auto komt namelijk in een soort IKEA-bouwpakket en dient zelf in elkaar gezet te worden.

Chevreau zegt tegen Bloomberg:

Montagelijnen betekenen een heftige investering, die autofabrikanten ervan weerhoudt om hun voertuigen te herontwerpen en echt indrukwekkende innovaties te ontwikkelen Wij willen de iPhone onder de auto’s ontwerpen en het omgeven met een ecosysteem waarin baanbrekende technologische innovatie plaatsvindt waarmee consumenten de auto kunnen aanpassen aan hun wensen.

De auto’s hebben de goedkeuring om de Europese weg op te gaan, wanneer ze in elkaar zijn gezet door een professionele mechanicus. Chevreau laat weten dat er al zo’n 80 voertuigen die door hem zijn ontwikkeld rondrijden door heel Frankrijk.

De Francecraft is volledig elektrisch en heeft een bereik van ongeveer 200 kilometer voordat je hem weer aan de stroom moet hangen.