De Game Boy komt terug als Ultra Game Boy

Goed nieuws voor retrofans en iedereen die de eerste helft van de jaren negentig eraan vastgeplakt zat: de Game Boy komt terug! Vergeet de drones, OLED TV’s en slimme koelkasten, de CES presentatie die écht ons hart sneller doet kloppen is die van Hyperkins Ultra Game Boy. Hyperkin is een producent van game console accessoires.

De Ultra Game Boy ziet er precies zo uit als de originele, alleen zijn nu alle knoppen zwart en heeft het kastje een duurzame aluminium jas gekregen. Net zoals je dat twintig jaar geleden deed, kan je op de nieuwe uitgave ook spelletjes spelen, op de speciale Game Boy cartridges. Het product dat Hyperkin presenteert op CES is een prototype.

De Ultra Game Boy als synthesizer

De uiteindelijke versie krijgt meer features. Met een extra knopje kun je dan de kleur van het scherm aanpassen. Ook krijgt de Game Boy een USB poort voor een oplaadkabel. De meest veelbelovende feature is een slot voor een SD kaart. Waarmee je de typische 8-bit muziek kunt exporteren.

Toen de Game Boy allang niet meer als spelcomputer op de markt was, werd die nog wel gebruikt om muziek mee te produceren door chiptune-artists. Hyperkin wil ook in dit DIY proces faciliteren. Het bedrijf wil samenwerken met Little Sound DJ, en iedere Ultra Game Boy uitrusten met software waarmee je muziek kunt componeren.

De Ultra Game Boy komt deze zomer uit en gaat volgens Hyperkin minder dan honderd dollar, ongeveer vijfentachtig euro, kosten.

Foto: Lucius Kwok , CC BY-SA 2.0