De geschiedenis van het internet op Facebook Timeline

Sinds de lancering van de Facebook Timeline zijn er al een keur aan creatieve uitingen voorbij gekomen. We zien sportgeschiedenis, speelse vossenjachten, oorlogsverledens en zelfs de complete geschiedenis van muziek. En sinds deze week ook de geschiedenis van ons beminde internet, met dank aan onderwijsinstelling Grovo.

Ik heb nog steeds een beetje een haat/liefde verhouding met de Timeline van Facebook. Vanuit data bekeken vind ik het een heerlijke weergave van mijn semi-online-sociale leven. Maar tegelijkertijd voelt het tegen natuurlijk om iets of iemand in omgekeerd chronologische volgorde te leren kennen. Sterker, Facebook ontmoedigt het je. Toch blijven mensen en bedrijven de meest creatieve zaken op een timeline plotten.

Het project van Grovo is geen halfwerk! Via de lancering van Instagram, de rumoerige jaren ’90 naar de oh-zo-belangrijke eind jaren ’60. En wie dacht dat het daar ophield, die heeft het mis: Grovo gaat zelfs terug tot 1535, het jaar waarin met de eerste notie van het apenstaartje werd gevonden.

Ook al is het lastig teruglezen: zeker een aanrader! Check het hier uit, scrollen maar!