De Google Pixel 3 wordt op 9 oktober tijdens een evenement gepresenteerd

Nog even geduld, maar dan is het zo ver: Google gaat zijn Pixel 3 en Pixel 3 XL aankondigen. Dit doet het bedrijf tijdens het Made By Google-evenement op 9 oktober in New York. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd, meldt TechCrunch.

Uit de uitnodiging zelf valt weinig te halen. Er staat simpelweg: “I <3 NY” met daaronder “Oct 9, 2018”. De ‘3’ in die tekst is waarschijnlijk geen toeval, gezien de derde generatie van de telefoons van Google naar alle waarschijnlijkheid wordt aangekondigd.

Pixel 3

Overigens zijn de telefoons zelf niet echt een geheim meer te noemen. In de afgelopen weken zijn er talloze lekken geweest, onder meer door een Oekraïner die de telefoons al zou verkopen.

Volgens de geruchten krijgt de telefoon een Snapdragon 845-processor, 4GB aan RAM-geheugen, een 5,5 inch-scherm en een 12,2 megapixel-camera. De XL-variant zou een 6,71 inch-scherm krijgen met een inkeping voor de camera, evenals 6GB aan RAM-geheugen.

Ook is er een gerucht dat er een speciaal oplaadstation voor de telefoons komt. Het station laat je telefoon draadloos op en fungeert tegelijkertijd als een slimme speaker. Dit doet het aan de hand van de Google Assistent. Maar of dit oplaadstation er ook echt komt, zullen we op 9 oktober pas ontdekken.