De groei van Airbnb in Nederland in beeld gebracht

Bijna de helft van de appartementen die in Nederland via Airbnb te huur is, bevindt zich in Amsterdam. Dat blijkt uit een analyse van Z24. De site analyseerde het Nederlandse aanbod op de site, dat begin juli uit 24.294 accommodaties bestond. 47 procent daarvan bevindt zich in Amsterdam, Utrecht is de nummer 2 met 8,7 procent. Hierbij zou het wel kunnen zijn dat de data een vertekend beeld over Utrecht geeft, omdat die is verzameld rond de start van Tour de France in de Domstad.

Naast de grote steden doet Zandvoort het relatief goed. In het badplaatsje stonden deze zomer 183 locaties op Airbnb. En volgens Airbnb zijn ook andere locaties buiten steden in opkomst. Z24 heeft de verspreiding van de appartementen in Nederland door de jaren heen gevisualiseerd in een infographic. Hoe het aanbod daadwerkelijk gegroeid is, is helaas moeilijk te achterhalen.

Verspreiding Airbnb in Nederland

De redactie heeft vervolgens ook nog even ingezoomd op de data van Amsterdam, de enige Nederlandse stad waar Airbnb een officiële samenwerking is aangegaan met de gemeente. Daar zie je dat het meeste appartementen beschikbaar zijn in het centrum en Amsterdam-Zuid en West. Het oosten van de stad en met name ook het noorden zijn minder populair.

Verspreiding Airbnb in Amsterdam

De foto bij dit artikel is gemaakt door Leeroy en beschikbaar gesteld via Life of Pix.