De grootste Super Bowl ooit op Twitter: 28,4 miljoen tweets

Twitter heeft het vandaag bekend gemaakt: Super Bowl XLIX (romaans voor 49) is de grootste Super Bowl wedstrijd ooit geweest op het bekende sociale netwerk.

Vanaf de aftrap tot dertig minuten na de wedstrijd werden er maar liefst 28,4 miljoen tweets gestuurd gerelateerd aan de wedstrijd. Ter vergelijking met vorig jaar; toen werden er 24,1 miljoen tweets verzonden. De hele avond heeft de hashtag #SB49 wereldwijd gedomineerd op het platform.

Het belangrijkste moment van de avond was de sensationele interceptie van Malcolm Butler. Hij onderschepte 20 seconden voor het einde van de wedstrijd een pass van Russell Wilson, waarmee hij de overwinning van de Patriots veiligstelde.

Het resultaat van de interceptie van Butler: 395.000 tweets per minuut!

De overwinning van de Patriots was goed voor 379.000 tweets en uiteraard was ook de halftime show van Katy Perry goed voor een stormloop op Twitter: 284.000 tweets per minuut.

De Man of the Match, Tom Brady, was de meeste genoemde speler van de avond.

Opvallend is dat Twitter geen melding maakt over het aantal tweets met betrekking tot de commercials. Eerder schreven we al dat  de adverteerders slechts 4 keer verwezen naar Facebook.