De hashflags zijn weer terug op Twitter voor het WK2014

Vier jaar geleden introduceerde Twitter de zogenaamde hashflags tijdens het WK in Zuid-Afrika. Gisteren was er goed nieuws voor de fans van de 8-bit vlaggetjes: Ze zijn weer terug. Maar dat is niet de enige World Cup update die Twitter gisteren aankondigde, er werd zelfs een complete reclamevideo gemaakt om het #WorldCup gevoel op Twitter te promoten.

Wie via Twitter graag wil laten zien welk team hij of zij support of welke wedstrijd er op dat moment gekeken wordt, kan de eerste drie letters van zijn land gebruiken als hashtag om een vlaggetje weer te laten geven in zijn of haar tweet. Bijvoorbeeld #ESP of #NED.

Twitter gebruikt het Wereldkampioenschap Voetbal direct als een slimme manier om veel nieuwe gebruikers bij te schrijven. Wie de app voor het eerst download en een nieuwe account aanmaakt, wordt door een funnel geleidt waarin je je favoriete team kunt selecteren. Zo kun je je profiel direct pimpen in de stijl van je land en het volgen van het laatste WK nieuws, wat het beginnen van een Twitter account allemaal wat ‘laagdrempeliger’ zou moeten maken.

androidtimelines_3

Voor bestaande gebruikers wordt het ook zo makkelijk mogelijk gemaakt om het laatste #Worldcup nieuws te volgen, bijvoorbeeld via de hashtag waarop tweets van spelers, coaches en commentatoren wereldwijd verzameld worden. Speciale live feeds tijdens een wedstrijd maken het mogelijk om het voetbal ook live via Twitter te volgen.

Gisteren werd bekend dat ook Facebook er alles aan doet om zijn gebruikers tijdens het WK voetbal op zijn platform het toernooi te laten beleven. Toch lijkt Twitter nog steeds de meest logische plek om real time wedstrijd commentaar te leveren en lezen. Zo wordt de Man of the Match dit WK ook door de Twitteraars verkozen, en roept Twitter zelf een WK winnaar uit, door te kijken naar het meest getweete land.