De HERO herinneert je aan het nemen van je medicijnen

Wanneer het aankomt op slimme apparaten die ons leven gemakkerlijker maken, denken we vooral aan slimme thermostaten, lichten en koffiemachines die het kopje koffie klaar hebben wanneer we uit bed komen. De HERO is niet alleen een slim apparaat dat ons leven een stukje gemakkerlijker maakt, maar ook voor onze gezondheid zorgt.

De HERO lijkt een beetje op een koffiezetapparaat, maar is in werkelijkheid een medicijndispenser. In hwt apparaat kun je verschillende medicijnen ‘uploaden’ met de bijbehorende informatie over wanneer ze en in welke hoeveelheid ze genomen moet worden.

Via de HERO-app word je daarna gewaarschuwd wanneer je jouw medicijnen in dient te nemen en geeft het apparaat op hetzelfde moment het medicijn in de precies goede hoeveelheid uit.

Het apparaat zorgt er niet alleen voor dat je zelf niet meer constant hoeft te denken aan het innemen van je medicijnen; het is ook handig voor familieleden of verzorgers. Het apparaat geeft namelijk ook een melding wanneer de voorgeschreven medicijnen niet op tijd zijn ingenomen.

Het apparaat gaat vandaag in de voorverkoop voor 399 dollar. Wanneer je hem liever in de winkel koopt moet je nog even wachten tot de zomer en kost de HERO je flink meer: 999 dollar.