De HoloLens krijgt concurrentie: Asus komt volgend jaar met augmented reality-bril

Microsoft Hololens

Hoewel augmented reality-brillen nog relatief nieuw zijn, heeft het Taiwanese Asus laten weten te werken aan een holografische bril. Augmented reality moet in tegenstelling tot virtual reality gebruikers niet afsluiten van de werkelijkheid, maar juist een laag over de werkelijkheid heen projecteren.

Google heeft dit bijvoorbeeld geprobeerd met Google Glass, dat commercieel gezien een flop was maar nog wel gebruikt wordt in veel onderzoeksprojecten. Daarnaast is de ontwikkelversie van Microsofts HoloLens volgend jaar te koop voor 3.000 dollar.

Volgens de CEO van Asus, Jerry Shen, is het een logische stap voor het bedrijf. Hij kondigde het nieuwe product aan tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten:

Het zou volgend jaar moeten worden, dan komt er een nieuw product. We denken dat AR (augmented reality) erg belangrijk gaat worden in het leven van mensen.

Eerder was het Taiwanese bedrijf als in gesprek met Microsoft om een goedkopere versie te produceren van de HoloLens. Die AR-bril van Microsoft is waarschijnlijk zo kostbaar omdat er in de bril een hele computer zit gebouwd. Daarom is hij onder andere los te gebruiken van een PC.

Hoe de AR-bril van Asus precies gaat werken is nog niet bekend.