De HomePod komt er aan: ‘eerste miljoen wordt verscheept’

Apple HomePod

Het duurde even, maar de HomePod lijkt er nu toch echt aan te komen. Volgens de Taipei Times is Apple-leverancier Inventec begonnen met het verschepen van de eerste miljoen speakers naar Apple.

Inventec is een van de twee leveranciers die de HomePod bij de lancering in elkaar zet. De ander is Hon Hai Precision Industry. Afgelopen herfst werd bekend dat de twee bedrijven ieder de helft van de productie voor hun rekening zouden nemen.

Maar Apple nam in november de beslissing om de HomePod te vertragen naar begin 2018, omdat ze “nog iets meer tijd” nodig hadden. Volgens de Taipei Times was de vertraging te wijten aan het fine-tunen van de software en hardware. Maar nu lijkt het moment dus daar te zijn, want de eerste apparaten zouden onderweg zijn naar Apple.

Een miljoen speakers is voor Apple nog flink bescheiden. Anonieme bronnen verwachten echter dat er aan het einde van dit jaar 10 tot 12 miljoen speakers verscheept zijn. Wanneer de HomePod precies te koop wordt, is nog niet bekend.

Nieuwe functie Siri

Wel heeft Siri gisteren een nieuwe functie gekregen, weet 9to5Mac. De slimme assistent kan je voortaan vertellen wat er in de wereld gebeurd als je er om vraagt. Waarschijnlijk is deze functie toegevoegd voor de HomePod, aangezien het apparaat op Siri moet draaien.