De K-Glass: 30 keer sneller en 3 tot 12 keer efficiënter dan Google Glass

Onderzoekers van het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) hebben een head-mounted display (HMD) ontwikkeld dat dertig keer zo snel is als de Google Glass.

Het display, dat “K-Glass”, wordt genoemd is mede-ontwikkeld door Yoo Hoi-Jun, elektrisch ingenieur bij KAIST, en zijn team. De K-Glass is een extreem zuinige HMD en heeft een augmented reality (AR) chip die dertig keer sneller is dan de Google Glass en drie tot twaalf keer langer meegaat.

Gevaarlijke concurrentie voor de Google Glass die op het moment met kritiek te kampen heeft op de veel te korte batterijduur en scherm dat lastig te zien is in fel licht.

Om de K-Glass zo zuinig te maken heeft het team onderzoekers geprobeerd om de neuronen in de hersenen na te bootsen. Verder heeft het team onnodige berekeningen weten te vermijden waardoor de processor veel sneller complexe AR algoritmes kan verwerken.

Volgens Professor Yoo: “There has been a growing interest in HMDs as the next-generation mobile device. As the optical see-through HMD implements AR, many aspects of our lives including education and entertainment will undergo substantial changes.”

Hoewel de K-Glass dus een aantal functionaliteits-issues heeft opgelost is het nog maar de vraag of deze HMD wel de markt zal gaan veroveren. Het probleem met de Google Glass is namelijk ook dat veel mensen het toch maar raar vinden om een bril op te zetten. Daarnaast bespreekt dit artikel al dat het nog wel even zal duren voordat de Google Glass breed geaccepteerd wordt. We zijn het stadium van de vervelende, ongemakkelijke en ongewenste situaties nog niet voorbij.