De Kano DIY Screen Kit leert kinderen een beeldscherm te bouwen

Nadat Kano vorig jaar ongeveer $1.5 miljoen dollar binnen haalde aan de hand van Kickstarter donaties, lanceerde de startup de ‘Kano Kit’. Het doel hiervan is dat kinderen met de kit een eigen computer kunnen bouwen en daarmee leren programmeren. Hetp pakket bestaat uit een Raspberry Pi 2, een speaker en een draadloos toetsenbord met ingebouwd trackpad, maar er was nog geen scherm. Daarom heeftKano nu ook een de bijbehorende ‘Screen kit’ gelanceerd.

Het scherm is er echter niet om ‘gewoon aangesloten’ te worden op de rest van de kit, maar heeft als doel om kinderen te leren hoe een scherm werkt. De ‘Screen kit’ bestaat uit een 10.1 inch Gorilla Glass-scherm, programmeerbare knoppen en een gedetailleerd boek dat de geschiedenis van het scherm uitlegt. Daarnaast legt het boek ook uit hoe het scherm werkt in combinatie met de rest van de Kano Kit.

Nadat ze de hele kit in elkaar hebben gezet zijn de kinderen nog niet uitgeleerd. Door middel van Kano’s ‘Block Programming’ kunnen kinderen leren om te coden met als doel het maken van simpele robots.

Kano is niet de enige tool die kinderen wil leren om te programmeren. Zo zijn er al speciale origamirobots en krijgen kinderen bijvoorbeeld les in scheikunde door middel van Minecraft. Er worden zelfs al nieuwe leersystemen ontwikkeld die moeten in spelen op de veranderende technologische maatschappij.

De nieuwe ‘Screen kit’ koop je hier voor $129,99.