De knuffels van ZowPow brengen digitaal en analoog speelgoed samen

Kinderen weten vaak beter dan hun ouders hoe ze om moeten gaan met technologie als iPads of tablets. Vooral de spelletjes hebben ze zo gevonden. Voor ouders die toch graag willen dat hun kinderen met ‘gewoon’ speelgoed spelen, is er start-up ZowPow. ZowPow zoekt de gulden middenweg en maakt pluche speelgoed waarmee gegamed kan worden.

Momenteel heeft ZowPow twee knuffels: de Tiny Plane en Redford. Met Tiny Plane kan de iPadgame Tiny Plane gespeeld worden. Redford kan gebruikt worden om de games Mega Run en Mega Jump te spelen.

In de knuffelcontrollers zitten ingebouwde sensors en accelerometers waarmee bepaald kan worden welke kant de knuffels op kijken en hoe deze bewegen. Op het scherm van de iPad of iPhone worden de bewegingen van de knuffels gevolgd en nagedaan via een Bluetooth LE verbinding.

De knuffels werken met games afkomstig van verschillende studio’s. Voor ZowPow zijn deze twee knuffels echter nog maar het begin. Mede-oprichter Jennifer Lu zegt dat de start-up van plan is om nog veel meer games van derde-partijen te ontwikkelen, allemaal met een eigen knuffel uiteraard.

Momenteel ondersteunen de knuffels van ZowPow alleen iOS-apparaten. Android-ondersteuning wordt binnenkort gelanceerd. De prijzen van de knuffels liggen tussen de $25 en $30.