De Lego-blokken van de Copenhagenize Flow maken overal veilige fietspaden

Steden zonder fietspaden: in Nederland kennen we het probleem helemaal niet. Maar zodra je naar het buitenland gaat en een rondje wil fietsen, merk je al snel dat je af en toe moet vrezen voor je leven. In Kopenhagen wilden de inwoners graag fietsen, maar bleek het te gevaarlijk zonder duidelijk afgelijnde wegen voor fietsers. De Copenhagenize Flow kan hier verandering in brengen.

Om direct veel geld te investeren in nieuwe fietspaden, is vaak een te grote stap voor overheden. Zeker omdat je geen garantie hebt dat er daadwerkelijk meer mensen gaan fietsen. De Copenhagenize Flow geeft fietsers en overheden de mogelijkheid om fietsen een kans te geven. De Flow is namelijk een pop-up fietsbaan die net als Lego-stukken in elkaar gezet kan worden.

De Flow bestaat uit vierkante stukken van 40×40 cm. Deze stukken kunnen in elkaar geklikt worden. Alle onderdelen bestaan geheel uit gerecyclede materialen. Een kilometer van de Flow kost slechts een tiende van wat het kost om een volledig fietspad aan te leggen.

Mikael Colville-Anderson, een urban mobility expert en CEO van Copenhagenize Design Co.:

“It’s hard to imagine a cycle track for many citizens in cities who have never seen them before. The Flow helps visualize the future of transport.”

Hopelijk helpt de Copenhagenize Flow om in de toekomst overal voor veilige fietspaden te zorgen.

Flow2

Flow3