De Microsoft HoloLens komt op 1 december naar de Benelux

De augmentedreality-bril van Microsoft, de HoloLens, komt vanaf 1 december naar de Benelux. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt via een FAQ op zijn website. Er komen twee varianten naar ons land toe: de ontwikkelaarsversie en de Commercial Suite.

De ontwikkelaarsversie van de HoloLens is bedoeld voor individuele ontwikkelaars die er zelf mee aan de slag willen. Via community-forums is er ondersteuning voor deze versie.

De Commercial Suite-versie is duurder, maar wordt geleverd met garantie en enterprise-eigenschappen voor beveiliging en management. Zo kun je de bril bijvoorbeeld in een kioskmodus zetten. De hardware is wel hetzelfde.

Microsoft HoloLens

Prijzen

Wat de bril hier moet gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt. In andere Europese landen, waar de bril al langer te koop is, kost de versie voor ontwikkelaars 3.299 euro. De Commercial Suite-variant kost daar 5.489 euro. Waarschijnlijk krijgt de bril hier vergelijkbare prijzen.

Helaas kun je de bril nog niet op de Nederlandse Microsoft-website bestellen. Wil je al wel een bestelling plaatsen, dan kun je contact opnemen via e-mail.