De Moto Razr is terug! Maar nu met een opvouwbaar scherm

Moto Razr opvouwbaar scherm

Misschien ken je hem nog wel van vroeger: de klaptelefoon van Motorola. Die telefoon, de Moto Razr, komt nu terug met een flinke aanpassing. De telefoon heeft nu namelijk een opvouwbaar scherm. Wanneer het apparaat naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Als de nieuwe Razr dichtgeklapt is, is hij nauwelijks van het oude model te onderscheiden. Maar klap hem open en het is echt een heel ander apparaat. De telefoon heeft nu een 6,2 inch OLED-scherm dat de volledige lengte van het apparaat inneemt. En dat scherm kun je dus op de helft vouwen, zodat de telefoon dichtklapt.

Aan de buitenkant is ook een wijziging doorgevoerd. Daar zit nu een Quick View-scherm, waar je kunt reageren op notificaties zonder dat je de telefoon hoeft te openen. Handig als je even snel wil zien waarom je telefoon trilt dus. Via dit scherm kun je ook selfies maken, de Google Assistant gebruiken en muziek afspelen.

Interessant is dat die twee schermen samenwerken. Zit je iets te lezen op de Quick View display en wil je het liever op het grote scherm lezen, dan klap je de telefoon open en kun je zo doorgaan met waar je mee bezig was.

Moto Razr opvouwbaar scherm

Camera

De telefoon komt logischerwijs ook met een camera, namelijk een 16-megapixel variant met Night Vision. Dankzij Night Vision krijg je ook mooie foto’s in het donker. Verder zit er beeldstabilisatie in de camera, evenals kunstmatige intelligentie om professioneel lijkende beelden te maken.

Binnenin het apparaat zit verder 6 GB aan RAM-geheugen en 128 GB aan opslag. De accu zit volgens Ars Technica deels bovenin en deels onderin de telefoon. Die twee delen vormen samen een accu van 2.510 mAh. Dat is niet heel groot, maar volgens Motorola moet hij wel de hele dag meegaan.

Logischerwijs is deze telefoon niet goedkoop. Voor de nieuwe Moto Razr betaal je namelijk 1.500 dollar. De telefoon verschijnt op 9 januari in de VS. Het is nog niet bekend of hij ook naar Nederland komt.