De mythische kaart van het internet 2.0

Grafisch designer Martin Vargic heeft een tweede versie van zijn “Map of the Internet” gemaakt die mogelijk nog beter is dan de eerste versie.

Op de originele kaart, die Vargic samenstelde met behulp van Photoshop en data van Alexa, werden websites als verschillende landen in verschillende categorieën verdeeld over continenten. De tweede kaart is op dezelfde manier opgebouwd met plaatsen zoals de “Data Ocean”, het land van “Internet Crime” en de “Developer Sea”.

Het verschil met de oude kaart is voornamelijk dat Vargic nieuwe websites heeft toegevoegd die op de eerste versie niet voorkwamen. Hij heeft zich voor de kaart beperkt tot de grootste websites omdat het internet veel te groot is om alles op een kaart te visualiseren en dat bovendien onmogelijk zou zijn; zeker voor een amateur designer met beperkte tijd.

Due to the immense size of the net, only a minuscule portion of it was chosen to represent it on the map. Otherwise, this mapwould be unreadable and probably undrawable in [the] entire lifespan of [the] average human being.

Toch is er ongelofelijk veel detail op de kaart te vinden. Om zelf de “Map of the Internet 2.0” in meer detail te bekijken en eentje voor aan de muur te bestellen, klik je hier.

screen shot 2014-03-29 at 6.59.08 pm