De nasleep van orkaan Sandy: stroomuitval en overstromingen

Nu orkaan Sandy haar tocht over het oosten van de Verenigde Staten heeft gehad, is het tijd om de schade in kaart gaan brengen. De afgelopen dagen werden en misschien wel miljoenen updates gedeeld vanuit onder andere New York, maar wat nu als we al dat nieuws terugbrengen naar de kale data? The New York Times deed het en publiceerde deze speciale actiepagina.

De pagina is opgedeeld in 7 hoofdstukken, van schade aan het openbaar vervoer tot de effecten van wind, water en vuur. Maar het meest in het oog springende is toch de interactieve visualisatie van de stroomuitval langs de oostkust van de VS. In een hele korte tijd raakte meer dan 6 miljoen huishouden afgesloten, waarbij er totaal minstens 17 staten werden getroffen door storingen.

Waar ik me oprecht heeft doen verbazen de afgelopen dagen is de overvloed aan media aandacht voor de storm vanuit een Amerikaans standpunt, terwijl de storm kort daarvoor nog een enorme ravage had aangericht op Cuba, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Daar zal een stroomstoring er wellicht minder indrukwekkend uitzien dan een zwarte skyline van New York, maar er had toch wel iets meer aandacht voor mogen zijn!