De nieuwste Samsung monitor laadt je smartphone wireless op

Waarom zou je draden gebruiken als het ook draadloos kan? Er zijn inmiddels aardig wat ‘wireless’ chargers op de markt maar vaak betekent dit dat de oplader zelf nog vast zit aan een draad. Toch niet zo draadloos als beloofd wordt dus.

Tech-gigant Samsung vindt het tijd worden om beloftes waar te maken en introduceert ’s werelds eerste monitor dat draadloos je smartphone oplaadt. Het bedrijf werkt aan een nieuwe monitor dat naast beeldscherm fungeert als een charger dat in de voet van het scherm geplaatst is. De oplader in je scherm zal voortaan je mobiele apparaten opladen, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

De monitor ondersteunt Qi wireless charging technologie, wat inmiddels ook wordt ondersteund door smartphones als de Samsung Galaxy S6 of Google Nexus 6. Je plaatst de smartphone simpelweg op de voet van je monitor en het toestel begint automatisch op te laden, ideaal!

Het nieuwe Samsung SE370 scherm zal in twee formaten verkocht worden; 23.6″ en 27″. Het is nog niet bekend wat voor prijskaartje hangt aan deze nieuwe generatie monitors, ook de beschikbaarheid is onbekend.