De oplossing voor afvallen: Onderzoekers ontwikkelen algoritme

Als het aan de onderzoekers van het Weizmann Insitute of Science ligt, dan past de gehele samenleving over een aantal jaar in maatje XS. De onderzoekers Eran Elinav en Eran Segal hebben een algoritme ontwikkeld dat een op maat gemaakt dieet voorschrijft.

Iedereen heeft waarschijnlijk wel zo’n vriend of vriendin die alles kan eten wat diegene wil, zonder ook maar een grammetje aan te komen. Dit komt doordat ieder lichaam anders reageert op voedsel, laat Business Insider weten. Uit het onderzoek bleek dat dat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld je genen, bacteriën in je darmen, wat je daarvoor hebt gegeten en of je bijvoorbeeld een uur daarvoor hebt gesport.

Door het monitoren van de bloedsuikerspiegel, diëten en andere eigenschappen van ongeveer 800 mensen, wisten de onderzoekers een algoritme te ontwikkelen dat voorspelt hoe de bloedsuikerspiegel piekt na het eten van een bepaalde maaltijd.

De methode werkt hetzelfde als de methode die diabetes-patiënten gebruiken om te kijken hoeveel insuline ze moeten spuiten, aan de hand van het aantal koolhydraten die ze nuttigen.

De verwachting is dat in de toekomst individuen een persoonlijk dieet kan worden voorgeschreven in plaats van de universele richtlijnen. Dat het een populair onderwerp is laat het aantal vrijwilligers voor het volgende onderzoek zien. Voor het volgende onderzoek hebben er zich namelijk al 4000 vrijwilligers opgegeven.