De opvolger van Vine laat op zich wachten: video-app voor onbepaalde tijd uitgesteld

Vine for you

De opvolger van video-app Vine, V2, komt voorlopig nog niet op de markt. De app zou deze zomer verschijnen, maar is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat meldt initiatiefnemer Dom Hofmann in een blogbericht.

“Toen ik aankondigde dat ik aan een opvolger van Vine werkte, kondigde ik ook aan dat het een persoonlijk project zou zijn dat ik persoonlijk financierde”, aldus Hofmann. Hij zegt het enthousiasme onderschat te hebben, waardoor er wat beren op de weg verschenen.

“Nu weten we dat de verwachte kosten voor de eerste maanden alleen al erg hoog zouden zijn. Veel hoger dan wat je persoonlijk kan betalen.” Daarnaast zouden er hoge juridische kosten zijn, al wordt niet gespecificeerd waar deze vandaan komen.

“Lang verhaal kort: om het V2-project te laten werken, moet het bedrijf een grote investering krijgen van buitenaf, waarschijnlijk van investeerders”, aldus Hofmann.

Vine

Hofmann besloot de nieuwe app te maken, toen Twitter Vine in 2016 stopte. Het sociale medium had de dienst in 2012 overgenomen. Met de app kon je video’s van maximaal 6 seconden maken en delen.