De Peekster App scant je krantenartikel en biedt jou de online versie aan


Peekster is een ingebouwde applicatie waarmee smartphone gebruikers teksten – of gedeeltes ervan – kunnen scannen om ze te matchen aan een database voor digitale artikelen van dezelfde publicatie.

De Peekster app is te vergelijken met Shazam en scant de leestekens en woorden in een artikel met behulp van de lens om vervolgens de digitale versie ervan aan te bieden. Ook beveelt de applicatie relevante artikelen van verschillende publicaties aan om tegemoet te komen aan de interesse van de lezer.

Daarnaast biedt de app gebruikers de mogelijkheid om deze teksten direct te delen met hun sociale netwerk, of het artikel op te slaan om later verder te lezen op hun mobiel.

Het scan-systeem van Peekster werkt helaas nog niet vlekkeloos. Wanneer een online editor de titel van een geprint artikel heeft aangepast, bijvoorbeeld voor verbetering van SEO, is de app niet direct in staat de online variant er aan te koppelen.

Het ultieme doel van de makers van Peekster is het creëren van een online marktplaats voor individuele artikelen. Lezers kunnen betalen voor artikelen uit verschillende publicaties, in plaats van te betalen van simpelweg één publicatie te kopen. Zover is het nu nog niet, maar mocht deze ambitie worden gerealiseerd dan zal het ongetwijfeld grote impact hebben op offline media en journalistiek.