De Quantified Baby krijgt nu ook slimme rompertjes

Meer slaap is wat iedere nieuwe ouder graag zou willen. Maar hoe weet je nu zeker dat je baby veilig is? Met een rompertje vol sensoren kunnen jonge ouders rustig doorslapen, wetend dat hun baby veilig is en in de gaten gehouden wordt.

De Mimo is een pakket van drie rompertjes, een sensor in de vorm van een schildpad en een WiFi-hub in de vorm van een bloemblaadje. Met de Mimo kun je de ademhaling van het kind meten, hoeveel ze slapen, de lichaamstemperatuur en de positie van de baby in bed.

Alle gegevens worden verzonden naar een smartphone en zijn zichtbaar in mooie grafiekjes in de app van Mimo. In de app kunnen ouders ook notificaties instellen of alerts krijgen, wanneer er iets veranderd in de waarden van de baby. Ook krijg je automatische een melding als het kind te lang stopt met ademen. Zo kunnen ouders rustiger slapen.

Mimo

Het bedrijf achter de Mimo is Rest Devices. Rest Devices wil met deze rompertjes ouders meer geven dan “just data…but also more hours of sleep each night”. De Mimo is een mooie toevoeging aan al bestaande Quantified Baby-apparatuur zoals de slimme luier, de verschillende teddyberen en sokjes vol sensoren.

De Mimo ligt vanaf januari in verschillende winkels in de Verenigde Staten en krijgt een prijskaartje van $199,-. Of de Mimo ook via een webshop verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend.