De Razer Nabu Watch is een gewoon horloge met een extra smartwatch-schermpje

Razer Nabu Watch

De nieuwe Razer Nabu Watch ziet er eerder uit als een oud Casio-horloge dan als een smartwatch. Dat is met reden: Razer probeert hiermee het beste van twee werelden te combineren, zodat je een smartwatch met een bijzonder lange batterijduur krijgt. Op een klein OLED-scherm komen smartphone-berichten binnen, terwijl een ouderwetse digitale klok de tijd laat zien.

De digitale klok van de Razer Nabu Watch gebruikt een knoopcelbatterij, waarmee hij het tussen de 12 en 18 maanden volhoudt. Het kleine schermpje voor de smartphone houdt het op zijn beurt een week vol op een opgeladen, ingebouwde accu. Met andere woorden: vergeet je om na een week de Nazu Watch aan de lader te hangen, dan kun je nog gewoon zien hoe laat het eigenlijk is.

Op het smartwatch-schermpje van de smartwatch worden berichten vanaf de smartphone getoond. Daarnaast krijg je informatie van de ingebouwde fitnesssensoren, waarmee je bijvoorbeeld ziet hoeveel calorieën je hebt verbrand.

De Razer Nabu Watch zal voor tussen de 149 dollar en 199 dollar worden verkocht, omgerekend tussen de 137 en 183 euro. In de Nederlandse webwinkel van Razer staat al een speciale limited edition voor 240 euro.