De Reality Editor verbindt al je slimme apparaten met elkaar

Steeds meer apparaten worden uitgerust met wifi, Bluetooth en NFC om alles om je heen met elkaar te kunnen laten communiceren. Onderzoekers van MIT hebben nu de speciale app Reality Editor ontwikkeld die belooft om digitale connecties tussen fysieke objecten te kunnen tekenen.

We zien steeds meer apparaten – zoals de Flic-button, Philips Hue-lampen en de slimme thermosstaat Nest – die in staat zijn om met andere apparaten te communiceren. Maar het is voor gebruikers lastig om ze te laten samenwerken. De onderzoekers van MIT denken met de Reality Editor daar nu de oplossing op te hebben gevonden door simpelweg een lijntje tussen de verschillende objecten te slepen in een app die gebruik maakt van augmented reality.

Hoewel het nog op een concept lijkt is de app nu al hier te downloaden. De app gebruikt een soort vingerprintcodes om slimme apparaten mee te identificeren. Daarna roept de app de HTML-pagina van het slimme apparaat op en laat het de bijbehorende functionaliteiten van het slimme apparaat zien. Deze functies koppel je daarna aan een functie van een ander slim apparaat door met je vinger een connectie tussen beide te tekenen.

Als voorbeeld wordt door FastCompany je slimme thermostaat gegeven. Als je ’s ochtends uit bed gaat wil je dat de thermostaat aangaat. Ervan uitgaande dat je ook een slim bed (of een sleeptracker) hebt, richt je de app in eerste instanties op de thermostaat. Hierna verschijnt een speciale overlay waarin verschillende opties worden gegeven. Met je vinger veeg je dan van een optie van de thermostaat naar de opties van je bed en connect zo beide slimme systemen met elkaar. Wanneer het bed dan detecteert als je uit bed gaat, geeft hij een seintje aan de thermostaat.

3054389-inline-s-4-mits-new-app-allows-you-to-program-any-object