De Rufus Cuff: groter gaat een smartwatch niet worden

Rufus Cuff

Hij lijkt een beetje op de 1 april-grap van HTC van vorig jaar, maar het is bloedserieus bedoeld: de Rufus Cuff. Een smartwatch met een scherm dat zo groot is als dat van een smartphone en waarmee je er daadwerkelijk bijloopt als een acteur uit de een science fiction film van 20 jaar geleden. Voor 250 dollar heb je er volgend jaar één om je pols en krijg je gegarandeerd de nodige aanspraak vanwege het bizarre apparaat om je pols.

De Rufus Cuff komt voort uit een crowdfundingproject waarmee bijna een half miljoen dollar werd opgehaald. Meer dan genoeg om hem  daadwerkelijk te bouwen. Het apparaat draait op Android, heeft alle sensoren om te dienen als fitnesstracker, maar mist één essentieel onderdeel: ondersteuning voor 3G of 4G. De ultieme kans om je smartphone te vervangen door een gigantische smartwatch, laat de Rufus Cuff liggen.

Je kunt wel online via wifi of Bluetooth en dus de mobiele dataverbinding van je smartphone gebruiken. Vervolgens kun je bijvoorbeeld browsen of video’s bekijken op je pols. Wie wil dat nu niet?! Typen is wel een uitdaging. Je hebt dan wel de beschikking over een volledig toetsenbord het op scherm, maar moet vervolgens met één hand typen.

Anyway: we kunnen nu wel heel hard lachen om de Rufus Cuff, zoals veel mensen in het begin ook om Samsung lachten toen ze met gigantische Galaxy Note-smartphones op de markt kwamen, maar wie weet zien alle smartwatches er over een paar jaar wel zo uit.