De Suspnd van Plantiga verandert de manier waarop je loopt

Plantiga,ef="http://www.plantiga.com/#about" target="_blank">Plantiga, een startup uit Vancoucer in Canda, wil je schoenen hacken: “people don’t wear shoes that are good for them because they’re really, really ugly”, zegt CEO Quin Sandler. Het resultaat is Suspnd, een stijlvolle “smart” schoen die de manier verandert waarop schokken van het lopen en rennen verwerkt worden.

De schok en impact worden verplaatst naar de zijkant van de schoen in plaats van de zool. Door deze technologie is er geen directe druk op de onderkant van je voet en dat verhoogt de stabiliteit van de drager: “with our technology you are literally walking on air. It’s not an insole but a whole new way of designing a shoe.” Deze verhoogde stabiliteit kan van voordeel zijn voor iedereen, van atleten tot diabetici of andere aandoeningen die het lopen moeilijk maken: “we are not saying we’re going to eliminate pain or heal pain,” zegt Sander, “but we’re going to go a long way to make people live better lives.

Daarnaast voorziet de schoen real-time bewegingsdata op het gebied van locatie en gewichtsverplaatsing, verdeling en andere bewegingspatronen gemaakt voor gezondheids-, sport-, analyse-, biometrie- en locatie-apps. De schoenen zijn nu nog in de prototype-fase maar Plantiga wil deze zomer een Kickstarter-campagne en beta-fase beginnen.

Plantiga nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Plantiga werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Health Technologies categorie.

Screen Shot 2013-01-30 at 2.57.57 PM

Screen Shot 2013-01-30 at 2.54.53 PM