De ultieme alles-in-één: iPhone-hoes functioneert ook als virtual reality-bril

De Figment iPhone-hoes probeert twee onwaarschijnlijke dingen combineren. Op het eerste gezicht is het een normale iPhone-hoes die je smartphone kan beschermen tegen krassen en andere ongelukken. Aan de achterzijde van de Figment-hoes zit echter een uitklapbaar deel dat van je normale smartphone een heuse virtual reality-bril maakt.

Nu de populariteit van virtual reality toeneemt en er steeds meer content beschikbaar wordt, lijk de volgende stap een draagbare oplossing. Hoewel de karntonnen oplossing van Google (Cardboard) ontzettend licht is, is het geen handige bril om overal mee naar toe nemen. The New York Times besloot overigens om een miljoen abonnees een Google Cardboard op te sturen zodat ze sommige verhalen van de krant in virtual reality kunnen ervaren, dus het maakt VR wel toegankelijk voor grote groepen mensen.

Figment VR

Met de Figment VR kun je gemakkelijk het VR-gedeelte uitklappen en de bril tegen je gezicht aandrukken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld 360-gradenvideo’s op YouTube bekijken of content van onder andere Google Cardboard-ontwikkelaars, Jaunt VR of VRSE.

Via Kickstarter kun je de VR-bril/iPhone-hoes bestellen vanaf 50 dollar. Het bedrijf zal wel eerst hun doel moeten halen van 75.000 dollar om de productie van de Figment VR daadwerkelijk te starten.